Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Despre mine

Salut! Sunt Vlatko Dimov. Bine ai venit în lumea mea!  De la bun început, doresc să știi că nu sunt blogger, nici jurnalist. Spun, modest, că sunt doar consilier politic pasionat de povești, de viață și de Balcani. Îmi place să spun că sunt balcanic și consider că în acest termen se ascunde esența fermecătoare a unui ferment milenar îmbăiat în mit, mister, farmece, descântece, tradiție, cultură, natură și univers.

Această pagină este un proiect personal la care mă gândesc de mult timp. Însă lejeritatea mea orientală m-a obligat mai mereu să spun: ”Nu acum, nu este momentul, nu este ce mi-ar trebui”. Am decis să acționez și să îmi încerc șansa. Am realizat acest spațiu virtual, care, pentru început va fi  ”o tocană balcanică”, un ghiveci de gusturi și arome în care vă voi prezenta, din perspectiva mea, ceea ce văd, ce simt și trăiesc. Nu caut adevărul sau frumosul, voi fi cât se poate de subiectiv, pasional și câteodată rațional, căci oricum nu voi reuși să împac leul cu antilopa.

Evident, voi aborda cu drag trei mari teme aici: istorie, politică și câteodată fotbal (pentru prieteni, chiar și biletul zilei, uneori). Voi căuta să împărtășesc cu tine, pe pagina mea, speculații, din culisele politice sau calcule politice, documente de prin arhive și mistere. Ador momentele de refugiu, de rătăcire în lumea ideilor, pe care le simt ca pe niște momente de libertate absolută.

Despre mine mai pot spune că îmi place, ca orice balcanic veritabil și de soi, să mănânc, să beau și să vorbesc, iar acțiunea o las ca misiune celor în măsură. A se citi că îmi place să mă aflu printre prieteni, printre oameni frumoși și plăcuți, printre oameni mari și mici, printre oameni care plâng și care se bucură. Am crescut cu poveștile bunicilor mei și acest lucru îmi aduce aminte de o lume misterioasă și mereu imprevizibilă, o lume în care cei buni sunt sortiți la izbândă. Aș spune că relația cu ei a însemnat un contact, o relație, o legătură cu o lume arhaică. Cum ar spune un scriitor, am călătorit în trecut.

Poveștile despre viitor sunt, pentru mine, o dezrădăcinare, însă trecutul este încurajator. În viața matrimonială sunt clasic. Sunt căsătorit cu o profesoară și împreună avem o fetiță minunată. În activitatea de consilier sunt radical în gândire, diversionist în planificare și discret în acțiune. De asemenea, sunt de părere că în această meserie este de preferat să fii o persoană care nu știe, nu vede și nu aude ce se întâmplă în jur. O comparație, poate puțin exagerată, ar fi următoarea: un consilier politic este ca un soldat al legiunii străine. Misiunea mea este sfântă, prezența – cât se poate de discretă.

Subliniez, nu caut lăudători. De asemenea, critici sunt mai peste tot. Așa că te invit mai degrabă să tratezi postările mele ca pe niște momente de reflecție.

Te salut cu prietenie. Pe curând!

Professional skills

Motivat
Pasionat
Balcanik