Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Regina de la Wimbledon și ipocrizia din politică

Îmi place când se așterne liniștea după emoțiile puternice create în urma unor evenimente marcante. Cad măștile și este un moment în care vedem realitatea dezbrăcată. După marile performanțe sportive ale lui Năstase și Țiriac, românii (re)descoperă pofta pentru tenis, prin succesul de neegalat al Simonei Halep. Destinul ei sportiv este revigorant pentru țară și un antidot pentru  știrile negative care moleșesc/descurajează orice spirit optimist de reușită.

Advertisements
AurisDent Agentie WebDesign Reclama ta poate fi aici, contacteaza-ma!

 

După ce am văzut echipa națională de fotbal de tineret care a demonstrat că în România talentul există, am remarcat că ceea ce lipsește, însă, este încurajarea și motivarea acestor talente de a fi pe teren. O piatră găsită pe marginea unui drum, dacă este cioplită și lucrată bine de către un sculptor experimentat, aceasta poate deveni o Coloană a Infinitului.

Advertisements
24/7 Strategic Communication Solution

 

Vezi și Care este modelul de ”femeie a viitorului” din România?

 

Sportivii nu au nevoie de laude superficiale pe rețelele sociale, căci nu schimbă cu nimic situația. Pe online nu se nasc sportivi talentați, ci doar se perpetuează lenea și apatia existente. Măștile ipocrite ale unor politicieni ai zilei strălucesc frumos în momentele de gală ale sportivilor. Ei înțeleg bine și nu este nevoie să le explice nimeni că  talentul nu îl descoperi, nici nu îl cultivi cu fotografii și haștaguri pe rețelele de socializare, ci prin investiții în baze sportive. Ei știu bine asta. Deciziile importante pentru  cetățeni nu se iau la FRF  (Federația Română de Fotbal) sau FRT (Federația Română de Tenis), ci în Parlament, guvern, consilii județene sau locale. Apropo, despre gimnastică, de ce, de o bună perioadă de timp nu se mai aude nimic? Oare de ce?

 

Succesul Simonei Halep este unul despre care se va vorbi și în următorii 100 de ani. Și a câștigat un loc merituos în istoria sportului din România, dar mai ales a celui mondial. Are o poveste de viață și de succes autentică. Dacă nuanțăm, am putea spune, fără ezitare, că este un personaj dintr-un roman, ceea ce face ca povestea ei autentică să fie plină de energie, care invită la admirație. Este ca personajele din romanele romantice, care acționează într-un mediu ostil, rece și respingător. Ea este un exemplu autentic de succes, de care azi, se lipește fățărnicia din politică, fie ei oameni noi sau vechi, dichisiți sau ponosiți. În fața faptelor evidente, orice argument este de prisos, un singur om a îngenuncheat o clasă politică neputincioasă, care, de 30 de ani, flutură un discurs obosit al neputinței.  Sportul este doar un exemplu că actuala clasa politică pică testul maturității an de an. Vorbele fără fapte sunt ca tenisul din fața televizorului sau ca înjuratul arbitrului de pe tribună.  Îmi aduc aminte cum, cu ani în urmă, Mazăre întreba ironic ”Cine este Simona Halep?” (ironizând faptul că, la momentul acela, încă nu era jucătoare de top). Ceea ce este azi ironic este că Halep este în top și are o poveste excepțională de viață și un parcurs profesional formidabil, iar în spatele cinismului lui Mazăre rămâne doar o poveste tristă despre un oraș ruinat și burdușit de corupție. Ca cinismul să fie complet, în timp ce orașul era retrocedat bucată cu bucată, nu s-a găsit măcar un loc pentru a se construi un teren pentru sport.

Vezi și: Creatorul lui Haplea a sfârșit în lagărul comunist de la Ghencea

Ironic este, de asemenea, cum noi, oamenii, putem învăța câte ceva folositor din ambele povești însă, pentru a fi lovită mingea pe terenul de tenis sau de fotbal, adesea depinde de deciziile celor cărora le place doar să se lipească de #haștaguri de genul #HaiSimona, #HaiRomânia.  Ipocrizia acelor hashtag-uri și propoziții siropoase nu schimbă cu nimic destinul altor tineri la fel de talentați și dar lipsiți de șansă.

 

Spiritul luptător al celor precum Halep, Hagi, Comăneci sau Năstase  zace în mulți copii talentați din România care așteaptă șansa de a fi descoperiți, însă deciziile politice adesea rămân agățate doar de #hashtag-uri. Sunetul faptelor acestor oameni este mai răsunător decât vocea sforăitoare a unor discursuri fără sens. Hai, România! Hai, Simona! – succesul îngenunchează  ipocrizia din politică!

 

Vezi și: Despre leadership, viață, și iubire. 15 învățăminte din cugetările imperatorului roman Marcus Aurelius

signature
Share