Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Va fi alegătorul o vacă docilă pregătită pentru muls în deceniul care urmează?

Am momente când doresc să reflectez asupra unor întâmplări din trecut, ca să pot vedea cu ce pași se apropie viitorul. Sunt convins că fiecare dintre noi are astfel de momente, pentru a vedea de unde a plecat, unde este și încotro se îndreaptă drumul tău. Căci democrația de astăzi tinde spre vociferare, adică un lung șir de sunete, mult zgomot, mai pentru nimic iar viitorul este mereu imprevizibil.

Advertisements
AurisDent Agentie WebDesign Reclama ta poate fi aici, contacteaza-ma!

Mă întreb: ce a câștigat alegătorul, ce ai câștigat tu, ce au câștigat părinții tăi în acești aproape 30 de ani de democrație? Libertate, bunăstare, viață mai liniștită, siguranță, predictibilitate și altele?! Raportat la viața de dinainte din 1989, răspunsul ar fi: probabil din toate câte puțin, însă nimic cu o semnificație simbolică aparte.

Ar fi acești aproape 30 de ani de la Revoluție doar un exercițiu democratic și un sacrificiu al unor generații? Decența la care au visat părinții noștri le-a fost sfărâmată de o clasă politică care a tranzacționat orice putea fi tranzacționat. De altfel, alegătorul a reprezentat doar o vacă docilă, pregătită de muls din 4 în 4 ani. Și când afirm acest lucru, mă gândesc doar la două aspecte: 1. nici în ziua de astăzi nu poți traversa țara de la un capăt la altul pe o autostradă, iar asta spune mult și explică tot, în timp ce România, de-a lungul anilor, a schimbat guverne de toate culorile, a aderat la NATO și la Uniunea Europeană, s-au putut accesa fonduri europene și iată unde suntem; 2. sunt multe orașe din România, aproape din toate colțurile țării, în care cel mai bun medic este drumul spre București sau spre alte capitale din Vestul Europei; 3. Ca să nu mai vorbim de școlile de la sate, care încă au toaleta în fundul curții, iar asta rezumă totul.

Advertisements
24/7 Strategic Communication Solution

Dacă în 30 de ani, aceste fapte minime, normale și de bun simț nu au fost realizate, atunci mă întreb care a fost rolul alegătorului în această afacere, numită democrație. În aceeași ordine de idei, mă întreb: în următorul deceniu, alegătorul va fi în continuare doar o vacă docilă pregătită de muls?

signature
Share