Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

INTERVIU Vlatko Dimov, consultant politic: „Constanța intră în ultima fază a unui regim aflat în plină decădere”

Vlatko Dibrean Dimov este consultant politic și de relații publice. Absolvent al Facultății de Științe Politice și al unui Master de Istoria Relațiilor Internaționale din cadrul Universității Ovidius, a absolvit anul acesta un Master de Relații Publice la o prestigioasă universitate din Marea Britanie. A lucrat mai bine de un deceniu în domeniul politic, având diferite funcții pe partea de comunicare, consiliere și strategie, este mereu la zi în ceea ce privește culisele scenei politice locale și, din această ipostază, ne-a oferit un amplu interviu:

Advertisements
AurisDent Agentie WebDesign Reclama ta poate fi aici, contacteaza-ma!

 

REPORTER: Până la alegerile locale mai sunt doi ani. Cum credeți că va fi acest scrutin? Va aduce surprize în configurația administrației locale și județene?

Advertisements
24/7 Strategic Communication Solution

V.D.D: În următorii 2 ani, ne așteaptă 4 scrutine electorale: alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare. Anul viitor, vor fi 2 scrutine electorale care, ca miză politică, sunt total diferite față de alegerile locale. Desigur, ce se întâmplă astăzi pe plan local și câtă fierbere există în societatea locală indică anumite premize că alegerile locale din 2020 vor produce surprize pe plan local. Ca noutate, după cum este astăzi configurația politică locală, mai mult ca sigur în 2020 vom avea și alte partide, atât în Consiliul Municipal,  cât și în cel Județean. Avem un partid care se află la putere- PSD- atât pe plan local, cât și la nivel național și care se află într-o situație dramatică, din cauza lipsei de performanță. Desigur că argumentele pot continua, de la investiții la noi locuri de muncă, de la promisiuni la proiecte onorate, iar aceste capitole luate la rând și acest comportament ”arogant” al PSD-ului, precum și haosul intern pot genera mișcări în societate, care să schimbe configurația politică locală.

Ceea ce ar constitui un avantaj în momentul de față ar fi o înghesuială mare de pretendenți și posibili candidați pentru alegerile locale din 2020. Ceea ce ar putea să trieze această înghesuială de candidați este legea care se referă la alegerea primarilor în două tururi, pentru ca orgoliile unora și interesele altora să poată fi rezolvate, astfel încât opinia publică să fie focusată, în al doilea tur, pe candidații cu cele mai mari șanse.

 Îmi aduc aminte că, la unul din proteste, în municipiul Constanța au fost peste 15.000 de tineri în stradă, iar acest lucru indică faptul că în municipiu există un potențial electoral care ar putea produce surprize în următorul scrutin electoral, mai ales că acest tip de electorat conectat la rețelele de socializare are cu totul și cu totul alte însușiri față de electoratul tradițional al PSD-ului. Ceea ce ar păstra actualul status-quo – primar PSD și mici modificări în Consiliul Municipal- ar fi ca legea alegerilor locale să rămână la fel, iar actualul primar să realizeze, ca prin minune, anumite proiecte care să constituie un argument pentru ceea ce urmează în 2020. Așa că politica este mereu surprinzătoare, pentru că adversarii de ieri pot fi aliații de mâine.

Te invit să citește interviul complet pe pagina Tomis News.

signature
Share