Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tipuri de politicieni (5 exemple)

Zilnic, termenul „politică” este asociat cu o sumedenie de epitete și metafore negative. Nimic nou. În ciuda acestei catalogări, vedem că politica stârnește tot timpul interes, dezbateri, comentarii din partea oamenilor, pentru că, fără doar și poate, deciziile politice dau oarecum un sens vieții sociale a oamenilor. În urma activității politice rămân deciziile, iar de aceste decizii depinde fiecare dintre noi, într-o măsură mai mică sau mai mare, chiar dacă ne plac sau nu politicienii.

Advertisements
AurisDent Agentie WebDesign Reclama ta poate fi aici, contacteaza-ma!

    Vezi și De ce este frustrant să te cheme Liviu și, mai ales, Liviu Dragnea?

Politica, în esență, este o artă, atunci când vine vorba de a căuta noi sensuri ale existenței și de a proiecta prezentul în viitor, este un domeniu al acțiunii, dinamic și adesea imprevizibil. Evident că politica este un domeniu extrem de important pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare cetățean în parte, mai ales că politicienii depind de alegători, o dată la 4 ani, în timp ce noi depindem zilnic de ce ceea ce fac ei și în timp ce activitatea lor ne influențează viața. Politica este în tot și în toate, în esență fiind un domeniu care poate complica sau poate face viața mai frumoasă (mai rar, dar se poate).

Advertisements
24/7 Strategic Communication Solution

    Vezi și Interesul, intelectualii și politica  

Adesea, observăm cum oamenii spun că politicienii mai degrabă ne complică viața, în loc să găsească soluții la problemele existente. În general, la oamenii politici sesizăm următoarele tendințe: lipsa de pregătire, dorința de a atrage atenția, dorința a își depăși condiția umană, lipsa de viziune, anvergură și credibilitate, dorința de a fi în prim-plan. Acest aspect este demonstrabil, dacă ne gândim la prezența redusă la vot. Fac această generalizare și îi pun pe toți “în aceeași oală” pentru că există o percepție generală că politica este ceva murdar.

    Vezi și Andro-Politicieni în criză de Viagra

Cum spuneam mai sus, sunt de părere că persoanele care practică acest domeniu sunt mai degrabă cele care încurcă lucrurile pentru fiecare dintre noi. Am identificat câteva lucruri generale, întâlnite la nivelul clasei politice din România. Specii comice de politicieni, 5 exemple:

  1. Știutorul. Este tipul cel mai des întâlnit în rândul politicienilor. El este persoana care are în frunte „al treilea ochi” cu care vede, știe și cunoaște tot. Este piatră de înțelepciune, filozof printre muritori, salvatorul națiunii și luptător al dreptății. Când are microfonul și camera de luat vederi în față, se simte de parcă ar fi pe covorul roșu de la Premiile Oscar.
  2. Narcisistul. Este atât de preocupat de imaginea sa, încât, pentru o apariție TV, are nevoie de 3 zile înainte să fie chemat, astfel încât să poată trece de la coafor la manichiură, la stilist, astfel încât în studioul TV să apară ca și cum a fugit de pe scena de modă de la Milano. Această specie folosește un limbaj pe care nu îl găsești nici în DEX, utilizând neologisme și discutând mereu despre subiecte mari, importante: geopolitică, relații internaționale, diplomație. Este foarte prețios în ceea ce privește formulele frazeologice. În discursul său există mereu exemple din țările ”civilizate”.
  3. Oportunistul. Este politicianul mereu cu zâmbetul pe buze și cu nasul ca al unei vulpi. Simte, miroase imediat subiectele care ar putea deveni știri și îl vezi cățărat pe Palatul Parlamentului, fluturând steagul libertății, al unei noi revoluții, fiind propagatorul libertății.                                                                     
  4. Analistul. Este cel care confundă mereu rolurile. Își ia rolul de jurnalist și de comentator, analizând subiectele de pe agenda media. În loc să fie promotorul unor acțiuni, idei sau proiecte, îmbracă haina de gală și pledează ca un Doctor Honoris Causa.
  5. Patronul în politică. Aceasta este specia elementară în politică, care confundă mereu rolul omului politic cu cel de patron. Membrii de partid sunt niște angajați de-ai săi care trebuie să îl ridice în slăvi tot timpul, iar orice critică la adresa lui te transformă într-un dușman pe viață. Mai mult, acest tip confundă mai mereu propriul SRL cu organizația politică, unde deciziile se iau, mai în glumă, mai în serios, în mod democratic, în urma unei dezbateri. După ce a prins 2-3 contracte cu statul, vezi imediat cum își dorește să devină președinte de partid, parlamentar, ministru și așa mai departe. Acestui tip de politician îi plac lingușelile, etichetele, dar și să fie decorat cu tinichele pentru războaie nemeritate.

Regăsim aceste tipuri de politicieni în toate partidele politice de pe scena politică românească. Aduceți-vă aminte de toate aceste exemple și atunci când alegeți, lăsați-i mai bine să își exercite talentele lor nebănuite și nedescoperite pe alte scene, nu pe cea politică.

    Vezi și: Insulte memorabile. Churchill, conservatorul mereu la modă

signature
Share