Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Anglia. 7 reguli de supraviețuire

Te-ai întrebat vreodată cum poți supraviețui într-un mediu necunoscut? Ce ar trebui să faci ca să poți trece peste obstacole? Cum este de preferat să te comporți, să acționezi, astfel încât să reușești?

Advertisements
AurisDent Agentie WebDesign Reclama ta poate fi aici, contacteaza-ma!

De multe ori, impresia mea legată de Anglia este că în această țară nu mai sunt englezi, mai ales în împrejurimile celui de-al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, Birmingham. Ironic, constat doar că atmosfera din această zonă ne arată de fapt că, peste ani, este posibil ca despre englezi să se vorbească la orele de istorie culturală, iar măreția lor să fie văzută doar prin muzee.Una peste alta, am reușit să conturez 7 reguli de supraviețuire, prin metoda observației și din discuțiile purtate cu persoanele care sunt familiare cu această țară.

 

Advertisements
24/7 Strategic Communication Solution

Vezi și Paracetamolul, pastila-minune din Anglia

 

Faptul că ești departe de casă, într-un mediu necunoscut și străin, te ajută să te călești și să devii imun, să supraviețuiești într-un mediu care, de cele mai multe ori, nu este tocmai favorabil. Am cunoscut persoane care m-au inspirat, datorită faptului că, prin munca lor onorabilă, și-au clădit o carieră și și-au reprezentat țara cu cinste. Ce ar trebui să știi pentru a supraviețui într-un mediu nou, pentru a avea o carieră de succes, este, în primul rând, după cum spune și vorba populară, că trebuie să o iei de jos, să urci pe scara de valori, pentru a ajunge acolo unde crezi că meriți să fii. Pentru asta, trebuie să știi să supraviețuiești, iar în continuare iată câteva idei/reguli utile, adunate de la oameni înțelepți care au reușit în Anglia.   

  1. Încearcă să le vorbești limba cât mai bine, zâmbetul mereu larg, iar cuvinteleprecum „Thank you”, „Sorry” să nu îți lipsească din vocabular.
  2. Dramatismul și poveștile lacrimogene prind foarte bine. Cu cât povestea lacrimogenă este mai fabuloasă și plină de peripeții, cu atât câștigi mai repede respectul la locul de muncă! Exemplu: dacă dă de sus o picătură de ploaie sau la prima zăpadă, este bine să fabulezi ca și cum te-a prins o ploaie incredibilă în junglă sau te-ai afla la Polul Nord.
  3. La serviciu, muncă și seriozitate. Încearcă să îți vezi de sarcinile tale și să fii extrem de zâmbitor și politicos cu toată lumea. În mare parte, această caracteristică se regăsește în rândul multor români care și-au clădit o viață liniștită în această țară.
  4. „I am busy” este o propoziție extrem de importantă atunci când muncești; trebuie să pari o persoană care este mereu ocupată și care are tot timpul ceva de făcut. Mai ales când ești întrebat: „Ce faci?”, răspunsul este: „Sunt bine, mulțumesc. O grămadă de treabă de făcut!”, chiar dacă tu trebuie doar să muți o hârtie dintr-o parte în alta.
  5. Să iei rolul de om modest! Rolul de om modest îți dă un aer mai natural, mai ales că ești într-o țară străină și percepția este că nu ai plecat de bine din țara ta pentru a veni aici; tocmai de aceea, nu interesează pe nimeni realizările tale „eroice” din țara ta.
  6. Bârfa te ajută și aici, este mereu binevenită. „Acele” aruncate pe la colțuri au tot timpul efecte tranchilizante.
  7. Fii curios și explorează noi posibilități! Anglia este o țară cu multe posibilități. De la posibilități de angajare până la posibilități de studii finanțate și la beneficii oferite de către stat- fie pentru a-ți deschide propria afacere, fie pentru a supraviețui.

* * *

Din toate colțurile României, sunt oameni care au rezistat și au reușit să-și clădească o viață liniștită și de succes. Este admirabil cât de mult trudesc pentru a vedea reușita. Este recomandabil să ții la sertar aceste reguli, precum paracetamolul sau aspirina, pentru că nu poți ști când îți vor fi de folos. Viața este plină de surprize. Trebuie să fii pregătit, să îi faci față sau chiar să o surprinzi tu pe ea.  

 

Vezi și Otrava de șobolani și bombele teroriștilor

signature
Share