Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Insulte memorabile. Churchill, conservatorul mereu la modă

Winston Churchill este, fără doar și poate, una din personalitățile ilustre ale secolului al XX-lea. Prin vorbele sale și limbajul ascuțit – glume și replici memorabile – rămâne o personalitate nonconformistă mereu la modă.

Advertisements
AurisDent Agentie WebDesign Reclama ta poate fi aici, contacteaza-ma!

În conștiința populară britanică, chiar și după 50 și ceva de ani de la moartea sa, Winston Churchill rămâne cunoscut drept cel mai mare prim ministru pe care l-a avut Marea Britanie. Prin intermediul emisiunilor radio, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Churchill a reușit să capteze atenția națiunii și a menținut moralul și spiritul de rezistență al britanicilor.

Am pregătit o listă de anecdote spirituale, replici amuzante și plăcute de la cel care a fost Sir Winston Churchill,  care să vă facă ziua mai frumoasă.

Advertisements
24/7 Strategic Communication Solution

 

Lady Astor

Cafea și otravă

”Confruntarea” cu Lady Astor, așa cum era cunoscută contesa Nancy Witcher Langhorne- prima femeie care a obţinut un loc în Camera Comunelor a Parlamentului englez (1919)- este, probabil, cea mai cunoscută anecdotă. 

Era cunoscut faptul că în acele vremuri exista un dispreț reciproc între aceștia doi. De origine americană, Lady Astor a ajuns nobilă prin căsătoria cu un vechi membru al aristocraţiei britanice, iar la întâlnirea cu Churchill, aceasta i-a spus: „Dacă aș fi fost soția ta, aș fi pus otravă în cafea „, la care Sir Winston Churchill a răspuns prompt: „Și dacă aș fi fost soțul tău, aș fi băut-o”!

Bessie Braddock

Insulta, insultă naște

Schimbul de insulte este și în zilele noastre o formă de divertisment; zilnic, cu toții ne aruncăm ochii și petrecem ceva timp, pentru amuzament, în fața dezbaterilor de la televiziunile de știri. Winston Churchill este în general asociat cu trei lucruri: cu trabucul, cu alcoolul și cu semnul victoriei.

Se spune că, în timp ce Churchill părăsea Camera Comunelor cândva, în 1946, deputatul Bessie Braddock l-a insultat, spunându-i: „Winston, ești beat și, mai mult, ești dezgustător de beat.”

Churchill s-a întors spunând: „Bessie, draga mea, ești urâtă și, mai mult, ești dezgustător de urâtă. Măcar eu mâine voi fi treaz, dar tu vei fi în continuare dezgustător de urâtă”.

Lordul Privy Seal

Pe tronul filosofului

În timp ce se afla pe tronul filosofului și își făcea ordine în idei, a fost strigat de către secretarul său, care i-a spus că lordul Privy Seal îl caută pentru o urgență. Churchill a răspuns cu ușurință: „Spune-i domnului Privy Seal că nu pot să mă descurc decât cu un singur rahat în acest moment!”.

 

Chamberlain și Hitler

 

Chamberlain și hrana pentru crocodili

Churchill a fost critic și cinic cu privire la politica pacifistă dintre prim-ministrul britanic Neville Chamberlain și Adolf Hitler. Astfel, Churchill l-a comparat pe Chamberlain cu un ”apezator”.

„Un apezator este cel care hrănește un crocodil, sperând că acesta din urmă îl va mânca ultimul.”

George Bernard Shaw

Invitația și premiera de ”a doua zi”!

În jurul oamenilor mari, mereu se nasc povești care devin mituri. Este cunoscută relația mai puțin amicală dintre dramaturgul Bernard Shaw și Winston Churchill. Astfel, cu prilejul unei premiere, Shaw i-a scris acestuia: “V-am rezervat două locuri la premiera spectacolului meu. Puteţi veni cu un prieten, dacă aveţi vreunul.” Churchill i-a răspuns printr-o altă epistolă: “Nu pot veni la premieră. O să încerc să ajung seara următoare, dacă se mai ţine spectacolul.”

 

 

signature
Share