Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Cioloș – mediator între PNL și Iohannis?

Mă întreb cu ce scop este acum readus în prim-plan fostul prim-ministru, Cioloș. Care ar putea fi motivul pentru care ar fi readus în atenția publicului un prim-ministru care, politic, a murit fără să lupte nici măcar pentru demnitatea sa? Tot urmăresc cum, pe diferite pagini, se lansează  ”fake news”, conform cărora Superman Cioloș ar rezolva toate problemele României sau conform cărora el ar fi omul care și-a julit coatele pentru a salva țara de PSD, precum și alte aberații, menite doar să producă accesări și trafic. Nimic nou!  

Advertisements
AurisDent Agentie WebDesign Reclama ta poate fi aici, contacteaza-ma!

 

Vezi și: De ce este frustrant să te cheme Liviu și, mai ales, Liviu Dragnea?

Advertisements
24/7 Strategic Communication Solution

 

Personal, pot spune că sunt lucruri pe care le apreciez la Cioloș, ca de altfel și la alți politicieni. Însă sunt de părere că Cioloș și-a ratat momentul politic și mai ales rolul istoric. Să vii după 1 an de la alegerile parlamentare, fugind la momentul respectiv de o bătălie electorală, prin care puteai -metaforic vorbind- să-l iei pe Dragnea de mustață și să ștergi cu el pe jos toată România, acum apari alături de #Rezist, ca să ne spui ce?! ”Salvăm Justiția” și ”Eu apăr țara de hoți” și alte minunății, bla-bla-bla-uri din astea făcute de consilieri, doar pentru că dă bine la români?! Urcarea pe valul victimelor de la Colectiv sau pe valul de protestatari reprezintă totuși un comportament de lașitate, nici pe departe de om politic curajos, de om de stat care poate guverna masele bezmetice.

 

Vezi și: Revolta pentru Libertate! Timpul nu mai are răbdare cu noi! 

 

Este frumos să fii un om alintat. Plimbat, ca bugetar, prin birourile din Europa, adus pe fotoliul de prim-ministru în România al unui guvern de joacă, așa-numit tehnocrat. Pe urmă, plimbat prin țară ca o fantomă în alegerile parlamentare, despre care nimeni nu a înțeles nici măcar care a fost mesajul tău pentru țară. Anul 2016 ar fi putut fi momentul pentru o bătălie adevărată cu balaurul. Era momentul când puteai umfla mușchii în fața lui Dragnea, pentru a vă lupta de la egal la egal, evident ca între bugetari, însă ai preferat să fii ca fata mare la măritat, după cum zice românul. Ai preferat să fii un copil răsfățat al sistemului sau al momentului. Așadar, sunt de părere că ar trebui să sufleci bine mânecile și, de la alintat, să treci la treabă într-un partid în care să îți asumi ceva.

 

Vezi și: Andro-Politicieni în criză de Viagra

 

Încercări precum Programul ”România 100” au fost doar o înșiruire de sloganuri, ceea ce s-a demonstrat și în alegerile parlamentare din 2016. Bine, nota de plată a venit la PNL, căci dorințele președintelui Iohannis via Alina Gorghiu, trebuiau decontate. Și așa a fost, factura a ajuns la Modrogan, atât electoral, cât și material. Pe banii și pe munca PNL-iștilor, a intrat în Parlament experimentul USR (pentru că partid nu este, după primele alegeri interne fiind ca și spulberat).  

 

Vezi și: Care este modelul de ”femeie a viitorului” din România?

                                                                                 

La momentul de față, Cioloș este doar un personaj scos de la naftalină și plimbat printre protestatari ca o sperietoare pentru unii din opoziție. Ca idee, oboseala lui Cioloș își poate găsi revigorarea doar în PNL, ceea ce ar fi corect și firesc. De altfel, idei de genul ”ONG”, ”platformă” sau ”partid”, sunt construcții de laborator și chiar imposibil de realizat. Democrația modernă se realizează prin partide și se susține cu partide. Revigorarea lui Cioloș cred că are legătură cu anul 2019 și cu relația Iohannis-PNL, care trebuie mediată. Astfel, o întrebare rămâne deschisă: Să fie oare Cioloș personajul pentru acest rol de mediator?

signature
Share