Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Socialismul de lux, amnezia politică și cetățeanul Constanței

Bunicul era un om care asculta regulat știrile. Era atât de captivat, încât radioul lui mic, rusesc, răsuna în tot cartierul. Adesea, îl auzeam, atunci când anumite conflicte politice escaladau cu mult patos, cum exclama ironic: Ah! Ce frumos s-au trezit că protestează îmbuibații, alături de cei necăjiți și săraci!

Advertisements
AurisDent Agentie WebDesign Reclama ta poate fi aici, contacteaza-ma!

De ani buni, există un discurs repetitiv al liderilor PSD Constanța, plin de patos, care plâng de milă săracilor. Niște socialiști de lux, îmbuibați cu licori rafinate și burdușiți de viața liniștită, flutură steagul necăjiților. În timp ce, pregnant, rostesc și rostogolesc acest discurs de bocitoare neexperimentate, observăm că această stângă, în afară de a momi o masă critică de oameni, nu are nicio soluție concretă pentru Constanța. Ironic: umărul necăjiților este un bun prilej pentru culegerea de voturi, așa cum a fost pentru Mazăre sau pentru Constantinescu!

Prinși într-o luptă aproape fratricidă, prin care fratele își reneagă fratele, la fel cum Hrusciov îl renega pe Stalin, astăzi, Stroe și Făgădău mimează o nouă pagină a socialiștilor luminați. Mai degrabă, aceștia sunt cuprinși de o amnezie politică, încât uită că, de fapt, puterea sunt ei și, de ani buni, stau cățărați pe acest scaun al stăpânirii, fiind doar beneficiari ai unor victorii nemeritate.

Advertisements
24/7 Strategic Communication Solution

Socialiști de lux, capitaliști veritabili ai Constanței fără pic de jenă sau obraz continuă cu rolul de bocitoare pe scena politică locală și tot acești domni prețioși pretind că vor institui democrația autentică în partid, ca și cum ei ar revoluționa lumea. Sper ca această democrație autentică să fie diferită de democrația populară. Această nefericită formulare a unui lider PSD-ist sună în stilul caracteristic al lui Baptista care, cândva, afirma: Doresc să deschid larg porțile democrației în această țară și oricine va opune rezisteță va fi arestat! Îl voi arunca în închisoare! Îi voi distruge! Brazilia a trecut printr-un proces exagerat de democrație autentică sud-americană, în timp ce, la Constanța, socialismul înbuibat de viață bună își caută propria justificare, prin oameni loviți de soartă și neputincioși. Da, PSD-istul local este total opus nucleului dur de alegători. Figura liderului PSD-ist arată cam așa: colorat în discurs și vesel în exprimare, progresist în acțiune și de dreapta la etichetă, iar ceea ce nu îi lipsește este batista.

Și ce mai rămâne? Cetățeanul. Cetățeanul este un extremist: balcanic în acțiune, pasional la vorbă, mieros la judecată și lasă loc tot timpul de bună ziua. Ca și alaltăieri sau ieri, azi tot la fel de bun este! O fi de stânga, o fi de dreapta, judecata lui este neclară.

Cetățeanul fierbe în tăcere, este fricos, suferă și se frământă neputincios, fiind dominat de un sistem care l-a îngenunchiat, pervertind orice valoare. Socialism de lux, amnezie politică și cetățean resemnat: soluția potrivită pentru protejarea unui succes politic nemeritat!

signature
Share