Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nesiguranța, lanțul libertății în Constanța

Încotro? Ȋncotro se îndreaptă acest oraș? Oare cum percep constănțenii ceea ce se întâmplă în orașul lor? Oare cum acceptă să fie călcați cu cizma pe gât, fără ca măcar să reacționeze? Ceea ce este surprinzător este că nici măcar un “Of” nu spun.

Advertisements
AurisDent Agentie WebDesign Reclama ta poate fi aici, contacteaza-ma!

Ȋmi imaginez că fiecare constănțean are oful său, dar vrea să ascundă acest lucru de vecinul său. Oare de ce oamenii se izolează, pur și simplu, într-o tăcere continuă? Să fie frica de a-și pierde locul de muncă, teama de a pierde pachetul, nesiguranța zilei de mâine? Există o sumedenie de întrebări la care răspunsul este același: frica de libertate.

Advertisements
24/7 Strategic Communication Solution

Libertatea este extrem de scumpă. Este termenul îmbibat în sânge, este termenul care a mișcat și a răsturnat regimuri politice.”

Deși trăiesc în plin proces al democrației, într-un oraș european, constănțenilor le este frică să fie liberi, pentru că știu că nesiguranța zilei de mâine va fi prețul libertății lor.

Nesiguranța locului de muncă, frica fac din om, unul liber, dar împrejmuit de lanțuri. Nesiguranța zilei de mâine este un lanț greu aplicat libertății. Astfel, aplicarea unui tratament îndelungat unei persoane sau unei comunități devinde o stare de normalitate, o formă acceptată, așa cum constănțenii acceptă anumiți politicieni turmentați de licoarea puterii și tolerează, printr-o atitudine nepăsătoare, decăderea continuă a celor care conduc destinele acestui oraș. Deși ceea ce se întâmplă în Constanța este total anormal, fiind un un oraș aflat sub o mașinărie administrativă, sub ciocanul PSD-ului, constănțenii se tem să folosească glonțul numit “libertate”. Decăderea orașului nu se vede din afara zonei peninsulare, nu se vede pe fațadele instituțiilor de cultură, nu se vede pe clădirile instituțiilor publice, nu se vede în exteriorul spitalului județean. Numai pășind în aceste locuri, descoperi o lume aflată în prăpastie, o lume ce a rămas ancorată într-un trecut glorios.

“Prețul libertății, într-un oraș al decăderii, este prețul siguranței zilei de mâine. Ȋn Constanța poți fi liber în tăcere, înghițind aroganța unui cetățean turmentat de licoarea puterii.”

Fii liber! Doar astfel poți contribui la siguranța zilei de mâine! Constanța la care speri poate fi rodul libertății tale!

signature
Share